Presiune azot anvelope

Presiune anvelope

Inainte de a porni la drum, este fundamental sa va asigurati ca masina pe care o conduceti se afla intr-o perfecta stare de utilizare. Multi dintre voi nu pun mare pret pe starea anvelopelor insa, in conformitate cu cauzele majoritatii accidentelor provocate de o defectiune tehnica, acestea sunt extrem de importante si necesita o atentie sporita. Este recomandat sa verificam presiunea anvelopelor cel putin o data pe luna, valoarea optima putand fi reperata doar in baza unui test amanuntit realizat intr-o unitate de service autorizata.

Masurata in bar sau psi, presiunea poate varia in functie de temperatura mediului inconjurator si, implicit, a anvelopelor. Diferentele nu sunt tocmai semnificative insa ele conteaza, astfel ca intre o anvelopa nerulata si una care a parcurs deja cativa kilometri poate interveni o diferenta de pana la 0.2 bar.

Alti factori esentiali care conduc la diferente intre presiunea anvelopelor sunt carosabilul si viteza cu care va deplasati. Natura lor face ca anvelopele sa fie permeabile, aerul patrunzand cu usurinta prin zona exterioara a acestora. Astfel. exista pierderi de presiune de aproximativ 0.15 bar intr-o perioada de doar 30 de zile, amanunt care conduce la impunerea unor ajustari realizate de un service specializat.

Top Wheels Auto dispune de o tehnologie avansata care ne permite sustragerea valorilor curente ale presiunii pneurilor cat si ajustarea acesteia la o valoare optima. Utilizand azot, vom impune o valoare optima pentru presiunea anvelopelor si garantam indepartarea oricarui risc care are la baza un deficit la acest capitol.

Avantaje

  • durata de viata a cauciucului creste considerabil;
  • sunt micsorate riscurile de explozie;
  • verificarea valorii presiune ajunge sa se faca la intervale de timp mai mari;
  • aplicand o reglare cu azot, presiunea se pastreaza pentru o perioada de timp mai indelungata;
  • nefiind vorba de oxigen, formarea ruginii pe janta este inexistenta;
  • se observa o stabilitate sporita la variatiile de temperatura;
  • serviciul de reglare a presiunii pneurilor cu azot este recomandat mai ales masinilor care obisnuiesc sa stationeze o perioada de timp mai indelungata;