Service geometrie roti Bucuresti

Geometrie roti

Pentru ca jantele masinii tale sa fie in cele mai bune conditii pentru o deplasare sigura si confortabila, serviciul de geometrie roti este esential. Acesta este motivul pentru care am decis sa includem si acest serviciu in portofoliul nostru. Ne completam, asadar, portofoliul cu inca un serviciu de care fiecare conducator auto are nevoie la un moment dat.

Ce presupune serviciul de geometrie roti?

Inainte de toate, trebuie sa discutam despre ce presupune serviciul de geometrie a rotilor. Ei bine, acest serviciu are rolul de a verifica directia si unghiurile anvelopelor, astfel incat acestea sa fie optime. Cu toate acestea, starea drumurilor din Romania face ca serviciul de geometrie a rotilor sa fie necesar adesea.

Prin urmare, geometria rotilor se poate face intr-un service specializat, care detine echipament de ultima generatie dar si personal calificat. Acestea sunt ingredientele necesare pentru a fi realizat paralelismul rotilor, prin reglarea unghiului de cadere, unghiului de convergenta si a unghiului de fuga al rotilor.

Unghiul de cadere

Unghiul de cadere este cel creat de roata si asfalt, atunci cand este privita din fata. Este foarte important ca roata sa fie perfect perpendiculara pe calea de rulare. Daca nu se intampla acest lucru, va aparea uzura pe lateralele anvelopelor si totodata vor exista probleme in ceea ce priveste directia autoturismului.

Unghiul de cadere al rotii poate fi negativ sau pozitiv.

Unghiul de convergenta

In ceea ce priveste unghiul de convergenta, acesta este creat intre anvelope si autoturism, atunci cand sunt privite de sus. Este foarte important ca rotile sa fie aliniate perfect cu caroseria masinii. In caz contrar, controlul autoturismului in viraje va fi dificil de realizat. Mai mult decat atat, uzura anvelopelor nu va intarzia sa apara.

Unghiul de fuga

Unghiul de fuga poate fi influentat prin schimbarea anumitor componente. Cu toate acestea, este foarte important, asa ca trebuie verificat ocazional.

Cand trebuie sa faci geometria rotilor?

Este o intrebare pe care o primim de la multi conducatori auto. Ei bine, un prim semn conform caruia autoturismul tau trebuie sa beneficieze de serviciul de geometrie este pierderea directiei de mers atunci cand volanul este lasat liber. Exista si alte semne conform carora va trebui sa ne vizitezi pentru serviciul de geometrie, precum:

  • scartaitul anvelopelor la viteze reduse;
  • deplasarea la stanga sau la dreapta atunci cand volanul este fixat drept;
  • daca volanul nu este perfect drept, desi circuli in linie dreapta;
  • daca ai luat o groapa la viteza ridicata;
  • daca esti nevoit sa circuli frecvent pe drumuri proaste;
  • daca ai lovit anumite obstacole cu viteza ridicata;
  • in urma unui accident.

Nu trebuie sa uitam de faptul ca serviciul de geometrie pentru roti este necesar si in cazul in care schimbi diferite piese ale sistemului de suspensie sau directie.

Exista si specialisti care spun ca geometria rotilor ar trebui facuta frecvent, la fel precum schimbul de ulei, dupa efectuarea a 10.000 de kilometri. Prin urmare, poate fi un sfat pe care sa il ai si tu in vedere!

Este importanta geometria rotilor?

Cel mai probabil ca te-ai convins deja ca vorbim despre un serviciu de o importanta deosebita, nu-i asa? Astfel, concluzia noastra nu poate fi alta decat urmatoarea: geometria rotilor este esentiala.

Inainte de toate, ar trebui sa faci asta pentru siguranta ta, a pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic. Mai mult decat atat, daca ai investit mult in achizitionarea anvelopelor, ai un motiv in plus pentru a efectua geometria rotilor ori de cate ori apar semne conform carora acest serviciu este esential.

Iar pentru a beneficia de un serviciu de foarte buna calitate, executat cu profesionalism si seriozitate, ne poti apela cu incredere.